fbpx

Izjava o zaštiti osobnih podataka – pravila privatnosti

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka obavještava Vas o načinu na koji obrađujemo Vaše osobne podatke kada stupite u kontakt s nama ili postanite naš član u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća (dalje u tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka). Udruga roboZebra (Hrastina 6b, Zagreb, 10000; info@robozebra.com) je voditelj obrade za osobne podatke koje obrađujemo (osim ako nije drugačije navedeno).

Prikupljanje informacija koje nam pružite

Većinu osobnih podataka koje obrađujemo izravno dobijemo od Vas zbog jednog od sljedećih razloga:

 • Pretplatili ste se na naš e-newsletter,
 • Kada nas kontaktirate (web obrazac, email, whatsapp, itd.)
 • Postanite naš član,
 • Poslali ste nam upit ili prigovor, kontaktirali ste nas zbog poslovne suradnje

 

Pravo na pristup podacima i uvid u podatke

 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka;
 • pravo na prenosivost podataka;
 • pravo na povlačenje privole;
 • pravo na podnošenje prigovora;
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci
  nepotpuni ili netočni;
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas emailom na info@robozebra.com.

 

Dijeljenje osobnih podataka

Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s trećim stranama u svrhu marketinga osim kad dajete izričitu privolu. Koristimo Izvršitelje podataka koji su treća strana te nam pružaju elemente usluga. Imamo ugovore s našim Izvršiteljima podataka. To znači da ne mogu ništa učiniti s osobnim podacima, osim ako ih nismo uputili. Oni neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom organizacijom osim nas. Obrađivat će ih sigurno i samo u periodu kada im dozvolimo. Primjeri uključuju slanje pošte i e-pošte i knjigovodstvene usluge. Ovi davatelji usluga kao treća strana imaju pristup osobnim podacima potrebnim za obavljanje njihovih funkcija, ali ih ne mogu koristiti u druge svrhe. Nadalje, oni moraju obrađivati osobne podatke u skladu s ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka i prema primjenjivim uredbama i zakonima o zaštiti osobnih podataka.

 

Prijenos iz Europskog gospodarskog prostora

Uvijek kada prenosimo osobne podatke izvan EU-a tijekom dijeljenja informacija kao što je gore navedeno, osigurat ćemo da se informacije prenesu u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti i kako je to dopušteno prema važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka. Kada nam kao kontakt podatak date email adresu (npr. Gmail), koja koristi email servere izvan Europske unije, iznosit ćemo sadržaj emaila izvan EU-a.

 

Linkovi na druge web stranice

Naša web stranica može uključivati linkove na druge web stranice. U slučaju linkova na druge web stranice preporučujemo Vam da pročitate obavijesti o privatnosti na drugim web stranicama koje posjećujete.

 

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu ili mobilnom uređaju te su kreirane prema web stranicama koje posjećujete. Kolačići dozvoljavaju web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Koristimo kolačiće kako bi naše web-lokacije bolje funkcionirale i radile učinkovitije te da bi nam omogućili dodatne potrebne informacije. Ovi kolačići su neophodni za poboljšavanje funkcionalnosti rada naše web stranice te pamte Vaš izbor kolačića. Pravni temelj obrade osnovnih kolačića je članak 6. stavak 1. točka (f) legitimni interes poslovanja. Ovi kolačići su nužni za funkcionalnost naše web stranice. Možete postaviti u postavkama preglednika da se takvi kolačići ne spremaju i da budete obaviješteni o njima, ali u tom slučaju može doći do toga da neki dijelovi naše web stranice neće raditi. Ovi kolačići ne prate Vaše aktivnosti. Većina web preglednika dopušta kontrolu kolačića kroz postavke preglednika. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući i kako vidjeti kolačiće, posjetite http://www.allaboutcookies.org.
Da biste isključili praćenje Google Analyticsa na svim web-lokacijama, posjetite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Posjetitelji web stranice

Kada posjetite našu web stranicu koristimo uslugu treće strane, Google Analytics, za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisa i pojedinosti o uzorcima ponašanja posjetitelja. To činimo kako bismo saznali broj posjetitelja na različitim dijelovima web stranice. Ove se informacije obrađuju samo na način koji ne identificira nikoga. Ne izvršavamo i ne dopuštamo Google-u da izvrši bilo koji pokušaj otkrivanja identiteta onih koji posjećuju našu web stranicu.
Svrha i pravna osnova za obradu
Svrha za provedbu svih gore navedenih obrada je održavanje i praćenje performansi naše internetske stranice te kontinuirano poboljšanje stranice i usluga koje nudimo našim korisnicima. Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je članak 6. (1) (f) Opće uredba o zaštiti podataka, koji nam omogućuje obradu osobnih podataka kada je to nužno u svrhu našeg legitimnog interesa.

 

Upravljanje s kontaktnim podacima

Vaše kontaktne podatke čuvamo u elektroničkom obliku i kontaktirati ćemo zbog jednog od sljedećih razloga:

Razlog

Rok čuvanja

Preplatili ste za newsletter

Do trenutka odjave

Postali ste naš član

Po zakonskim propisima

Poslali ste nam upit ili prigovor

Godinu dana nakon rješavanja upita ili prigovora;

Nazvali ste na telefon

Vaš broj telefona automatski se briše s liste poziva;

U kontaktu smo zbog mogućnosti poslovne suradnje

5 godina nakon zadnjeg kontakta

Bili ste naš zaposlenik

Po zakonskim propisima

 

Obrada podataka u slučaju upita ili prigovora

U slučajevima prigovora ili upita, osobne podatke koje prikupljamo preko telefona, emaila, društvenih medija, pošte i kontakt obrasca koristit ćemo samo u svrhu obrade žalbe, upita i za provjeru razine pružene usluge. Objedinjavamo i analiziramo statističke podatke koji prikazuju informacije poput broja pritužbi koje primamo, ali ne u obliku koji identificira nekoga. Obradom osobnih podataka primljenih tijekom upita ili prigovora namjeravamo osigurati kvalitetu svojih usluga i proizvoda na zadovoljstvo svojih članova. Pravna osnova obrade je legitimni interes udruge roboZebra temeljem točke 1.f. članka 6 Opće uredbe o zaštiti podataka. Pružanje osobnih podataka u vezi s prigovorom ili upitom je nužno za rješavanje upita ili prigovora. Ispitanik nema obvezu pružanja osobnih podataka, ali to može spriječiti uspješno rješavanje upita ili prigovora. Osobne podatke vezane uz prigovore ili upite čuvamo dvije godine od završetka obrade prigovora ili od datuma odgovora na upit. Kada nam se podnesu upiti ili prigovore, koristit ćemo samo osobne podatke koji su nam potrebni u svrhu rješavanja upita, prigovora i provjere razine pružene usluge. Moguće je da moramo otkriti identitet pritužitelja onome na koga se prigovor odnosi. Ako pritužitelj ne želi da se otkrije njegov identitet, pokušat ćemo to poštovati. Međutim, nekada možda neće biti moguće obraditi anonimne prigovore. Osobne podatke u vezi s prigovorima i upitima pohranit ćemo u datotekama u skladu s našim pravilima pohranjivanja. Podaci će se pohraniti u sigurnom okruženju, a pristup će biti ograničen prema načelu “pristup ima samo tko treba znati”. Osobne podatke nećemo prenijeti trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji.

 

Član udruge

Vaše osobne podatke koje prikupljamo tijekom članstva koristit ćemo samo u svrhu ostvarivanja prava i obaveza vezano za članstvo. Pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka je točka 1.c. članka 6 Opće uredbe o zaštiti podataka, koja se odnosi na obradu potrebnu radi poštovanja pravnih obveza voditelja obrade. Vaše kontaktne podatke upotrijebit ćemo da Vam se obratimo u vezi s vašem članstvom. Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s trećom stranom u marketinške svrhe.
Podaci će se pohraniti u sigurnom okruženju, a pristup će biti ograničen prema načelu “pristup ima samo tko treba znati”. Vaše osobne podatke nećemo prenijeti trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji. O pravima člana udruge roboZebra više možete čitati pod točkom „Prava ispitanika“.

 

Sudjelovanje na našim radionicama

Naša svrha za prikupljanje ovih podataka je kako bismo Vam olakšali događaj i pružili vam prihvatljivu uslugu. Pravna osnova na koju se oslanjamo za obradu Vaših osobnih podataka je Vaš pristanak prema članku 6 (1) (a) Opće uredbe o zaštiti podataka. Kada prikupimo sve podatke o prehrambenim zahtjevima ili zahtjevima za pristupom, trebamo vašu suglasnost (prema članku 9 (2) (a)) jer se takva vrsta informacija klasificira kao podaci posebne kategorije.
Ako želite prisustvovati jednom od naših događaja, od Vas će se zatražiti da navedete svoje podatke o kontaktu, uključujući Vaše ime, prezime, broj telefon i email adresu. Koristimo te informacije kako bismo olakšali događaj i pružili Vam prihvatljivu uslugu. Kontaktne informacije koristimo samo za komunikaciju u vezi s događajem na koju ste prijavili. Ne dijelimo ove podatke ni na koji način i brišemo ih najkasnije mjesec dana nakon događaja. Ne objavljujemo popis sudionika na događajima. Oslanjamo se na Vašu suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka koju nam dajete i imate pravo povući Vaš pristanak u bilo kojem trenutku. Ako to učinite, odmah ćemo ažurirati naše zapise kako bismo odražavali Vaše želje.

 

Newsletter

Vaš email obrađujemo u skladu s našom Obavijesti o privatnosti i nećemo ga dijeliti trećim osobama. Naša svrha za prikupljanje Vašeg emaila je da bismo Vam mogli poslati obavijesti o novitetima, novim objavama na našem blogu te o najavi događaja. Pravna osnova na koju se oslanjamo za obradu Vaših osobnih podataka je Vaš pristanak prema članku 6 (1) (a) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Niste se obavezni prijaviti na naš newsletter, a u bilo kojem trenutku imate priliku odjaviti se. Kada otvorite naš newsletter, dobivamo obavijest o tome (email adresa, time stamp), što nam dozvoljava da poboljšavamo naše newslettere. Također, kada kliknete na link u newsletteru, dobivamo informaciju o tome (email, link, timestamp), što nam dozvoljava da možemo poboljšavati sadržaj naših newslettera. Ove informacije čuvamo najviše godinu dana od datuma slanja newslettera. Vašu email adresu na koju dobivate newsletter čuvamo do trenutka odjave.

 

Obrada osobnih podataka kandidata

Vaše osobne podatke koje prikupljamo tijekom selekcijskog postupka koristit ćemo samo u svrhu donošenja odluke o zapošljavanju za ulogu za koju ste podnijeli zahtjev. Pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka je točka 1.b. članka 6 Opće uredbe o zaštiti podataka, koja se odnosi na obradu potrebnu za izvršenje ugovora ili poduzimanje radnji na Vaš zahtjev prije sklapanja ugovora. U slučaju obrade posebnih kategorija osobnih podataka (kažnjavanje, zdravstvena, vjerska, etična itd.) koje su povezane s radnim odnosom i s Vašom osposobljenošću za rad, pravna osnova obrade Vaših osobnih podataka je točka 2.b. članka 9 Opće uredbe o zaštiti podataka. Pružanje osobnih podataka tijekom selekcijskog postupka je nužno u svrhu donošenja odluke o zapošljavanju za ulogu za koju ste podnijeli zahtjev. Ne prikupljamo više podataka nego što je potrebno i nećemo ih držati duže nego što je potrebno. Nemate obvezu pružanja osobnih podataka, ali to može imati utjecaj na donošenje odluke o zapošljavanju. Osobne podatke neuspješnih kandidata vezane uz selekcijski postupak čuvamo najviše 3 mjeseca nakon završetka selekcijskog postupka. U slučaju kada kandidat daje privolu da njegove osobne podatke čuvamo i nakon selekcijskog postupka u našoj bazi potencijalnih kandidata, osobne podatke potencijalnih kandidata čuvamo najviše 4 godina od datuma prijave. U slučaju prijave otvorenom molbom u našu bazu kandidata, osobne podatke potencijalnih kandidata čuvamo najviše 4 godina od datuma prijave. U bilo kojem trenutku možete tražiti da brišemo sve Vaše podatke iz naše baze potencijalnih kandidata.
Vaše kontaktne podatke upotrijebit ćemo da Vam se obratimo u vezi s Vašom prijavom. Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s trećom stranom u marketinške svrhe. Pohranit ćemo osobne podatke u vezi sa selekcijskim postupcima u datotekama u skladu s našim pravilima pohranjivanja. Podaci će se pohraniti u sigurnom okruženju, a pristup će biti ograničen prema načelu “pristup ima samo tko treba znati”.
Možemo Vas tražiti da ispunite upitnike, položite test i/ili da prisustvujete intervjuu, gdje ćemo prikupljati informacije koje nam date ili koje mi obrađujemo. Na primjer, možete dovršiti pisani test i/ili ćemo uzeti bilješke s intervjuom.
U slučaju uvjetne ponude za zapošljavanje tražit ćemo od Vas dodatne informacije kako bismo mogli provesti provjeru prije zapošljavanja. Prije nego što Vam možemo dati konačnu ponudu moramo potvrditi Vaš identitet, Vaše pravo na rad u Hrvatskoj te tražimo jamstvo o Vašem integritetu i pouzdanosti. Stoga prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • dokaz o Vašem identitetu (kopij osobne);
 • dokaz o Vašim kvalifikacijama;
 • kontaktirat ćemo osobe koje su Vam dale referencu, koristeći podatke koje navedete u svojoj prijavi;
 • Vaš OIB i matični broj;
 • bankovne podatke – za obradu plaće;
 • kontaktne podatke za hitne slučajeve – tako da znamo kome se obratiti u slučaju da trebate hitnu pomoć na poslu. Nemate obvezu pružanja kontaktne podatke za hitne slučajeve;

Vaše osobne podatke nećemo prenijeti trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji osim u slučajevima kada nam kao kontakt podatak date email adresu (npr. Gmail), koja koristi email servere izvan Europske unije.
O pravima kandidata više možete čitati pod točkom Prava ispitanika.

 

Vaše pravo na prigovor

Radimo prema visokim standardima kada je riječ o obradi Vaših osobnih podataka. Ako imate pitanja ili nedoumica, kontaktirajte nas na adresi info@robozebra.com i odgovorit ćemo na Vaše upite.
Ako ostanete nezadovoljni, možete podnijeti Zahtjev za zaštitu prava nadzornom tijelu u Hrvatskoj (www.azop.hr).

 

Poslovni partneri

Obrađujemo ime, prezime i kontaktne podatke zaposlenika i predstavnika poslovnih partnera s kojima smo u poslovnom kontaktu. Pravni temelj obrade je članak 6. stavak 1. točka c) Opće uredbe o zaštiti podataka za bilo koju zakonsku obvezu ili članak 6. stavak 1. točka (f) za naš legitimni interes poslovanja. Vaše osobne podatke nećemo dijeliti trećim osobama. Vaše osobne podatke čuvamo najviše 5 godine nakon zadnjeg poslovnog kontakta.

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed